2015. március 1., vasárnap

Paradicsomos húsgombóc, krumplipürével


- 50 dkg darált hús,
- 1 kisebb vöröshagyma finomra vágva,
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- másfél marék rizs
- só, bors

- mindent összegyúrni és formás gombócokat készíteni

- sós vízben közepes lángon főzni

- zsiradékon lisztet pirítani és felönteni a felhígított sűrített paradicsomlével,
ízesítés, só, cukor és mártássá főzni

- krumplit kockára vágni és sós vízben megfőzni, majd leszűrni, összetörni és vajjal kikeverni

Van aki a gombóc főzőlevébe önti a paradicsomlét, úgy főzi készre.
Én a megfőtt gombócokat átteszem a mártásba és pár percig együtt főzöm, hogy átvegye a paradicsomos ízt.

2 megjegyzés:

martinelli írta...

Köszönöm az ötletet. Most épp van darálthús itthon és el is készítem :)

csipike írta...

Szívesen :-)

Related Posts with Thumbnails