2015. március 1., vasárnap
Paradicsomos húsgombóc, krumplipürével
- 50 dkg darált hús,
- 1 kisebb vöröshagyma finomra vágva,
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- másfél marék rizs
- só, bors
- mindent összegyúrni és formás gombócokat készíteni
- sós vízben közepes lángon főzni
- zsiradékon lisztet pirítani és felönteni a felhígított sűrített paradicsomlével,
ízesítés, só, cukor és mártássá főzni
- krumplit kockára vágni és sós vízben megfőzni, majd leszűrni, összetörni és vajjal kikeverni
Van aki a gombóc főzőlevébe önti a paradicsomlét, úgy főzi készre.
Én a megfőtt gombócokat átteszem a mártásba és pár percig együtt főzöm, hogy átvegye a paradicsomos ízt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Köszönöm az ötletet. Most épp van darálthús itthon és el is készítem :)
Szívesen :-)
Megjegyzés küldése