2015. március 15., vasárnap
Töltött csirkecomb
- szép formás egész csirkecombokat, ízlés szerint ízesíteni
- töltelék - kevés áztatott kenyér kifacsarva, csirkemájakat elkaparni vagy nagyon apróra vágni,
főtt tojásokat pici kockára vágni (tojásszelővel hosszában és keresztben), majd mindent összekeverni
- töltelék ízesítése - só, bors, majoránna, finomra vágott petrezselyemzöld
- combok bőrét óvatosan fellazítani és megtölteni, ha kell vékony hústűvel megtűzni ( bár nekem most is kinőtte a bőrét, megdagad a töltelék )
- tepsibe vagy hőállótálba tenni a combokat, libazsír alá és 1-2 deci víz, lefedve készre sütni, ( azért nem árt közben ránézni, kicsit meglocsolgatni, folyadékot pótolni, hogy finom omlós puha legyen )
- köretnek rizs, rizibizi, krumpli, ki mit szeret
Nálam most rizs készült, sós vízben főzve, leszűrve és vajjal átkeverve.
Labels:
csirkecomb,
csirkemáj,
főtt tojás,
húsétel,
sütés,
töltelék,
töltött
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése