2012. szeptember 16., vasárnap
Mákos hókifli
- 40 dkg liszt, 25 dkg margarin ezeket összemorzsolni és 1 tojássárga, csipet só, pár kanál tejföl, mindent összegyúrni - pár órát pihentetni a tésztát
- vékonyra kinyújtani
- ujjnyi csíkban rákenni a mákos tölteléket - darált mák, ízlés szerint porcukor és annyi meleg tejjel összekeverni, hogy közepesen lágy kenhető legyen - rákenni egy kis szilvalekvárt, hogy szaftosabb legyen a töltelék
- ujjnyit felsodorni a tésztát, hosszú csíkban késsel levágni és 4-5 cm-nyi kiflikre darabolni
- sütőpapírral bélelt tepsibe tenni a kifliket és közepes lángon kb. 20 percig sütni, picit rózsaszínű legyen
- még forrón porcukorba forgatni
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Jajj ez olyan finom:) Felénk is sütik, szeretem:)
Nagyon guszta:)Imádom a mákos mindenfélét!
Köszönöm! :-)
Judit, szeretettel köszöntelek nálam :-)
Konyha labornál nem tudok megjegyzést írni, Őt is köszöntöm, ha esetleg olvassa ;-)
csipike, ez az egyik kedvenc mákos sütim. Köszi, hogy elkészítetted. Most majd én jövök.....
Tücsi, szerintem örülni fog neki a család ;-)
A lekvárt ki ne hagyd!
Vittem a receptet:-)
Remélem sikerült és ízlett! :-)
Megjegyzés küldése