2012. szeptember 16., vasárnap

Mákos hókifli



- 40 dkg liszt, 25 dkg margarin ezeket összemorzsolni és 1 tojássárga, csipet só, pár kanál tejföl, mindent összegyúrni - pár órát pihentetni a tésztát

- vékonyra kinyújtani

- ujjnyi csíkban rákenni a mákos tölteléket - darált mák, ízlés szerint porcukor és annyi meleg tejjel összekeverni, hogy közepesen lágy kenhető legyen - rákenni egy kis szilvalekvárt, hogy szaftosabb legyen a töltelék

- ujjnyit felsodorni a tésztát, hosszú csíkban késsel levágni és 4-5 cm-nyi kiflikre darabolni

- sütőpapírral bélelt tepsibe tenni a kifliket és közepes lángon kb. 20 percig sütni, picit rózsaszínű legyen

- még forrón porcukorba forgatni

7 megjegyzés:

Kati írta...

Jajj ez olyan finom:) Felénk is sütik, szeretem:)

Baloghné Kele Judit írta...

Nagyon guszta:)Imádom a mákos mindenfélét!

csipike írta...

Köszönöm! :-)

Judit, szeretettel köszöntelek nálam :-)

Konyha labornál nem tudok megjegyzést írni, Őt is köszöntöm, ha esetleg olvassa ;-)

tücsi írta...

csipike, ez az egyik kedvenc mákos sütim. Köszi, hogy elkészítetted. Most majd én jövök.....

csipike írta...

Tücsi, szerintem örülni fog neki a család ;-)
A lekvárt ki ne hagyd!

Csenga írta...

Vittem a receptet:-)

csipike írta...

Remélem sikerült és ízlett! :-)

Related Posts with Thumbnails