2012. szeptember 5., szerda
Grízgaluska leves
- apróra szelt fehér- és sárgarépa, finomra szelt fokhagyma, kevés zsiradékon megpirítani
- majd felönteni vízzel, ekkor beletenni az apróra vágott krumplit és ízesíteni sóval, egész borssal, aki szereti leveskockával
- csak a vége előtt pár perccel tegyük hozzá a mirelit zöldborsót, mert az hamar megpuhul
- galuskához - 1 tojás, 3 evőkanál gríz, só - összekeverni és állni hagyni, így kicsit dagad a gríz és sűrűbb masszát kapunk, ha hígnak találjuk pótoljuk még kevés grízzel, de ne legyen nagyon sűrű sem
- sós forrásban lévő vízbe szaggatni, fél evőkanálnyi méretnél ne legyen nagyobb, mert jól megdagad mire megfő - szaggatás előtt vegyük takarékra a gázt és szép lassú tűznél főzzük készre a galuskát
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése