2012. április 24., kedd
Kakaós keksz
- 10 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 15 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, fél teáskanál sütőpor
- összegyúrni és hűtőben pihentetni
- kézzel diónyi golyókat formázni, tepsibe tenni és ellapítani őket korongokká, majd sütőben 180 fokon kb. 12 perc sütés
Ha van otthon sima csoki, nyugodtam mehet bele vagy 5 dkg mennyiség, attól csak finomabb lesz.
Duplázva érdemes megsütni, egy adag kevés lesz ;-), én zacsiba tettem és másnapra még puhább lett.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Kekszimádó vagyok, tetszene nekem:)
Süsd meg, gyorsan elkészül ;-)
A kolléganőm pedig diós linzert sütött, elcsemegéztünk :-)
meddig kellene hűtőben tartani?
Nem kell sokáig, fél óra is elég, amíg kicsit formázhatóbb lesz.
Ha olvasztott vajjal, margarinnal készítem, elég lágy lesz a tészta, ezért kell hűtőbe tenni.
Megjegyzés küldése