2015. január 23., péntek

Csibemell, mézes alma-körtével



- almát és körtét meghámozni, cikkekre szelni

- serpenyőben kevés vajon és mézen a gyümölcsöket megpárolni - csipet víz mehet alá és fedő alatt párolni, néha megkeverni közben ( ha karamellásan szeretném, akkor cukrot is teszek hozzá és addig sütöm, míg a cukor szép világos karamellás színnel bevonja a gyümölcsöket, viszont így csömör édes lesz! )

- gyors rizst, sós vízben megfőzni majd leszűrni

- csirkemellet kockára vágni, só és bors ízesítés

- serpenyőben kevés zsiradékon megsütni a húst





2 megjegyzés:

martinelli írta...

Érdekes párosítás, az alma is, meg a méz is ismeretlen ebben a felállításban, de azért egy kostoló jó lenne :)

csipike írta...

Hasonló mint a sült alma. Egy recept újságban volt, Anya fenséges karamellásan készítette, a szám is összeragadt :-), azóta nálam favorit.

Related Posts with Thumbnails