2015. január 23., péntek
Csibemell, mézes alma-körtével
- almát és körtét meghámozni, cikkekre szelni
- serpenyőben kevés vajon és mézen a gyümölcsöket megpárolni - csipet víz mehet alá és fedő alatt párolni, néha megkeverni közben ( ha karamellásan szeretném, akkor cukrot is teszek hozzá és addig sütöm, míg a cukor szép világos karamellás színnel bevonja a gyümölcsöket, viszont így csömör édes lesz! )
- gyors rizst, sós vízben megfőzni majd leszűrni
- csirkemellet kockára vágni, só és bors ízesítés
- serpenyőben kevés zsiradékon megsütni a húst
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Érdekes párosítás, az alma is, meg a méz is ismeretlen ebben a felállításban, de azért egy kostoló jó lenne :)
Hasonló mint a sült alma. Egy recept újságban volt, Anya fenséges karamellásan készítette, a szám is összeragadt :-), azóta nálam favorit.
Megjegyzés küldése