2015. január 24., szombat
Csúsztatott palacsinta
Ezt nagyon gyorsan megtanultam elkészíteni, mert imádom! :-)
A recept egy régi megsárgult, sőt már a könyv teteje sincs meg ( de hová lett? )
Horváth Ilona szakácskönyvéből van. Mondhatnám, hogy ebből a könyvből tanultam meg főzni, a legegyszerűbb ételek tárháza. Mindig ezt lapozom fel, ha főzeléket, mártást, bármit keresek, mert ebben úgy van leírva, hogy mindig sikerül.
- 4 tojás, 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 2,5 dl tej, csipet só
- vajat és a tojássárgákat habosra keverjük, a lisztet, a sót és a tejjel lassanként elkeverjük
- végül a tojások kemény habját könnyedén hozzákeverjük
- nem túl gyors tűznél, csak a palacsinta egyik oldalát süssük meg és átcsúsztatjuk egy tányérra ha már szép rózsaszín az alja
- rögtön megszórjuk kakaós porcukorral
- a következő kisült palacsintát is rácsúsztatjuk, kakaóval megszórjuk
- nekem 4 db lesz ebből a mennyiségből
- a legutolsó palacsintát megfordítva borítjuk rá, hogy a sült része legyen felül
- rögtön melegen tálaljuk
Töltelék lehet vaníliás cukros is, lekváros is.
Az én titkom, hogy fehérjéből többet verek fel, vagyis 5-öt és minden palacsintára teszek habot mikor sül, csak úgy ide oda ahogy sikerül, mert így fenséges magas és krémes lesz a palacsinta :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Szeretem, de nagyon :)
Az én Horváth Ilonám is rongyos, a borító lapját már évek óta nem láttam és a lapok már csak egyenként vannak összerakva. :( Ezért karácsonyra kaptam a fiamtól egy vadi újat. :) És olyan idegennek tűnik........
A palacsinta torony nagyon jól néz ki, de ezt a változatát még nem csináltam.... - miért is nem??? -
A tálaló tányérod is nagyon szép! :)
Tücsi, süsd meg, unokák imádni fogják! ;-)
Hiába kaptam mindenféle szakácskönyvet, mindig ebből néztem a recepteket, ez még Anyué volt, ereklye, ő is írt bele, én is írogatok bele :-)
Martinelli! Finom is ;-), még a banános palacsintádat nem sütöttem meg, mostanában több blogban is láttam.
Megjegyzés küldése