2012. október 6., szombat
Káposztás tészta
- a káposztát feldarabolni, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszelni
- sózni, összekeverni és állni hagyni
- majd kinyomkodni
- kevés zsiradékon, fedő alatt, kis lángon, pirítani, közben kevergetni
- mire szép barnás színű lesz, addigra megpuhul
- kocka tésztát sós vízben kifőzni
- káposztával összekeverni
- aki szereti, lepiríthatja egy kicsit, bár könnyen odakapja az alját
Tálalásnál őrölt bors és cukor...hmmm én így vegyes ízben szeretem, kicsit legyen erős, kicsit legyen édes.
Tanulságok - hát kérem szépen nem is olyan könnyű a káposztát lereszelni...nekem először atomjaira széthullottak a káposzta levelek...majd telefonos segítséget kaptam, hogy mi is ennek a turpissága :-) ...kisebb darabokra vágjam, úgy jobban megtudom fogni...egész belejöttem a végére :-)
Lelkesen egy szép nagy fej káposztát lepirítottam...nézegettem a mennyiséget, hogy ez kicsit túl sok lesz a tésztához :-O ...élelmesen szépen bedobozoltam a fagyasztóba...milyen jó lesz majd később, már csak tésztát kell kifőzni hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Szinte eteti magát!A lányom nagy kedvence.
Nagyon szeretem én is, igaz cukor nélkül:) Mi gyalulni szoktuk hozzá a káposztát, van ilyen fából készített, pengével ellátott káposztagyalu. Azzal egyben lehet a fej káposztát gyalulni, és szép egyenletes lesz.
Judit! Máris szimpatikus a Lányod, jó ízlése van ;-)
Kati! Láttam én valaha olyan gyalut Mamikánál, savanyúság eltevésnél ilyesmit használtak.
Megjegyzés küldése