2012. október 21., vasárnap
Csirke húsleves
- husit hideg vízben feltenni, ízesítés só, pár szem egész bors
- forralás után, lefedve, takarékon fél órát főzni
- ekkor beletenni a karikára szelt sárga és fehérrépát, krumplit, kevés zellert, petrezselyemzöldet, majd később pár karfiol rózsát
- ha kell még, akkor sózni, esetleg bio ételízesítővel ízesíteni
- továbbra is lefedve és takarékon készre főzni
Én a húst először hideg vízben felforralom, de csak pár percig...majd kiszedem, szűrőben folyóvíz alatt leöblítem és másik fazékban teszem fel hideg vízben levesnek. Az első zavaros lé kifő belőle és tisztább lesz a leves, sosem kell utána leszűrnöm a levest.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése