2012. október 6., szombat

Káposztás tészta


- a káposztát feldarabolni, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszelni

- sózni, összekeverni és állni hagyni

- majd kinyomkodni

- kevés zsiradékon, fedő alatt, kis lángon, pirítani, közben kevergetni

- mire szép barnás színű lesz, addigra megpuhul

- kocka tésztát sós vízben kifőzni

- káposztával összekeverni

- aki szereti, lepiríthatja egy kicsit, bár könnyen odakapja az alját

Tálalásnál őrölt bors és cukor...hmmm én így vegyes ízben szeretem, kicsit legyen erős, kicsit legyen édes.


Tanulságok - hát kérem szépen nem is olyan könnyű a káposztát lereszelni...nekem először atomjaira széthullottak a káposzta levelek...majd telefonos segítséget kaptam, hogy mi is ennek a turpissága :-) ...kisebb darabokra vágjam, úgy jobban megtudom fogni...egész belejöttem a végére :-)

Lelkesen egy szép nagy fej káposztát lepirítottam...nézegettem a mennyiséget, hogy ez kicsit túl sok lesz a tésztához :-O ...élelmesen szépen bedobozoltam a fagyasztóba...milyen jó lesz majd később, már csak tésztát kell kifőzni hozzá.

3 megjegyzés:

Juditka írta...

Szinte eteti magát!A lányom nagy kedvence.

Kati írta...

Nagyon szeretem én is, igaz cukor nélkül:) Mi gyalulni szoktuk hozzá a káposztát, van ilyen fából készített, pengével ellátott káposztagyalu. Azzal egyben lehet a fej káposztát gyalulni, és szép egyenletes lesz.

csipike írta...

Judit! Máris szimpatikus a Lányod, jó ízlése van ;-)

Kati! Láttam én valaha olyan gyalut Mamikánál, savanyúság eltevésnél ilyesmit használtak.

Related Posts with Thumbnails