2014. szeptember 16., kedd
Kolbászos krumplileves
Mikor igazi házi pirospaprikához jutok, akkor mindig készítek ilyen levest.
- egy evőkanál liba-tyúkzsíron, annyi lisztet pirítok, amivel simára keverhető
- tűzről leveszem a fazekat és ekkor szórom bele a pirospaprikát - ezt nem szoktam mérni - és gyorsan felöntöm vízzel
- ismét tűzhelyre teszem
- ekkor teszem bele a karikára szelt 1-1 db sárgarépát és gyökeret, majd 3-4 db jó közepes méretű krumplit kockára vágva és 1 paprikát nagyobb cikkre vágva, 1 kisebb fej vöröshagymát egészben
- ízesítem - só, köménymag, petrezselyemzöld egészben - aki szereti babérlevelet is tehet
- forrás után, fedővel lefedve, takarékon főzöm
- ha félig puha, mehet hozzá a karikára szelt kolbász
Mire megfő, lágy selymes leve lesz, nagyon szeretem így :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése