2014. szeptember 7., vasárnap
Ostoros kalács
- 60 dkg liszt, 3 tojássárga, 3 evőkanál olaj, 4 dl meleg tej, 5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál só
- élesztő, kevés cukor, fél deci meleg tej - ezt felfuttatni
- majd a többi hozzávalóval, tésztát gyúrni és kelni hagyni
- ha megkelt, akkor a tésztát elfelezni, így 2 cipó lesz - 2 kalács lesz ebből a mennyiségből
- a cipót 3 részre vágni és 3 téglalapot nyújtani belőlük - a másik cipóval is ugyanígy kell eljárni
- így lett 6 db kinyújtott téglalapunk, kakaós töltelékkel megkenni őket
- töltelék: 25 dkg puha margarin vagy vaj, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaópor - ezt jól kikeverni és rákenni a 6 db lapra
- a megkent lapokat felsodorni, 3-3 rúdból kalácsot fonni - így lett 2 db kalács
- 20*40 cm tepsibe sütőpapírt tenni, mert a kakaó kifolyik sülés közben
- a 2 kalácsot egymás mellé tenni, tojással lekenni őket és még kelni hagyni
- sütés 190 fokon 35-40 perc
A töltelékbe lehet mazsolát és diót is tenni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése