2018. augusztus 18., szombat
Pulykanyakból húsleves
Nagyon finom levest lehet készíteni pulykanyakból!
- 2-3 db pulykanyak, húsvágóbárddal eldarabolni
- minden húst előbb vízben felforralom, majd a húst leszűröm lemosom és úgy teszem fel levesbe főzni, mert akkor szép tiszta lesz a leves
- 4-4 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér felezve, negyedelve
- 2 közepes burgonya negyedbe vágva
- 1 db zellergumó
- 1 db kisebb karalábé
- 1 db egész vöröshagyma, csak a legkülső héjat kell róla leszedni
- 2 db TV paprika egyben
- egy kicsi cikk kelkáposzta
- 10 szem egész bors
- só
- húst, zöldségeket mindent beletenni egy fazékba
- felönteni vízzel, bőven ellepje
- felforralni, majd lassú tűzön készre főzni kb. 1- 1,5 óra
Külön sós vízben tésztát főzni, leszűrni és külön tálkában tálalni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése