2016. január 29., péntek
Gyors rakott burgonya
- 1 kg burgonyát karikára szelve, sós vízben, forrástól számítva 10 percig főztem
- sütőt begyújtottam, vékony falú tepsit 30*20cm kivajaztam és zsemlemorzsával meghintettem
( azért kell vékony falú tepsi, mert gyorsan akarjuk hogy megsüljön :-) )
- 4 db tojást, sót, borsot, kevés pirospaprikát kézi habverővel összekevertem és 4 deci tejjel felöntöttem, majd 10 dkg reszelt sajtot kevertem hozzá
- burgonyát leszűrtem és jó ujjnyi vastagon a tepsibe terítettem
- ráöntöttem a tojásos keveréket, villával megmozgattam, hogy a sajt is mindenhová elérjen
- kolbászt karikára szelve a tetejére tettem
- forró sütőben nagy lángon, 15-20 perc sütés
Nekem ehhez a mennyiséghez kell a 4 deci tej ( a recept kevesebbet ír ) mert így a burgonyát bevonja a tojásos sajt, finom lágy krémesre sül.
Labels:
burgonya,
egytálétel,
kolbász,
rakott burgonya,
sütés,
tej,
tojás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Kedves Csipike!
Hálásan köszönöm a receptet, hamarosan én is elkészítem!
További szép napot, jó hétvégét kívánok Neked! :-)
Köszönöm! :-)
Jártam nálad, nagyon jó a "napi mosoly" :-) Neked is szép hétvégét!
Örülök, hogy jártál nálam!
További szép napot, és jó hetet kívánok! :-)
Megjegyzés küldése