Stahl recept.
- 1 kg krumplit meghámozni és fél centis vastag karikára szelni
- sós vízben, forrástól számítva 10 percig főzni
- sütőt begyújtani
- vékony falú 30*20 cm tepsit kivajazni és zsemlemorzsával behinteni
- 4 db tojást, só, bors, kevés pirospaprika - kézi habverővel összekeverni - majd 4 dl tejjel felönteni és 10 dkg reszelt sajtot keverni hozzá
- krumplit leszűrni - sózni, ha kell még
- ráönteni a tojást, mindenhová jusson
- szépen sorban kolbászkarikákat tenni a tetejére
- forró sütőben, nagy lángon kb. 15-20 perc - vastagabb falú edényben tovább kell sütni
A krumpli 2 ujjnyinál ne legyen magasabb, az a lényege, hogy finomam átsüljön benne a sajtos tojásos keverék. Fenséges finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése