2014. augusztus 20., szerda

Gyors rakott krumpli


Stahl recept.

- 1 kg krumplit meghámozni és fél centis vastag karikára szelni

- sós vízben, forrástól számítva 10 percig főzni

- sütőt begyújtani

- vékony falú 30*20 cm tepsit kivajazni és zsemlemorzsával behinteni

- 4 db tojást, só, bors, kevés pirospaprika - kézi habverővel összekeverni - majd 4 dl tejjel felönteni és 10 dkg reszelt sajtot keverni hozzá

- krumplit leszűrni - sózni, ha kell még

- ráönteni a tojást, mindenhová jusson

- szépen sorban kolbászkarikákat tenni a tetejére

- forró sütőben, nagy lángon kb. 15-20 perc - vastagabb falú edényben tovább kell sütni

A krumpli 2 ujjnyinál ne legyen magasabb, az a lényege, hogy finomam átsüljön benne a sajtos tojásos keverék. Fenséges finom!







Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails