2012. december 17., hétfő
Cseresznyemártás, sült husi
- cseresznyét kevés vízben megfőzni, épp hogy ellepje,
- ízesíteni cukorral és egész fahéjjal amit a végén vegyünk ki belőle mielőtt behabarjuk
- tejfölbe kevert liszttel behabarni - 1 kicsi tejfölbe 2 evőkanál liszt
- majd felforralni folyamatos kevergetés mellett, ha kicsit sűrű kevés vízzel hígítani
- mellfilét sózni, borsozni és kevés libazsíron megpirítani, ne szárítsuk ki, esetleg kevés húslevest aláönteni és puhára szaftosra párolni
Nekem télen a fagyasztóban terem a cseresznye ;-)...de befőttből is finom, akkor csak habarás kell rá és kész.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése