- 2-3 db pulykanyak ( én leszedem róla a hártyát és bevagdosom a húst ) vízbe teszem, felforralom, majd kiszedem a pulykanyakat és leöblítem vízzel, így nem lesz zavaros a leves
- 3-3 db sárgarépa és petrezselyemgyökér nagyobb darabokra vágva, kevés zsiradékon megpárolom, majd felöntöm vízzel, hozzáteszem a pulykanyakat és
- 3 db krumpli nagyobb darabra vágva mehet a leveshez
- 1 fej kisebb zeller nagyobb darabokra vágva mehet a leveshez
- só, pár szem egész bors
- forrás után kicsi lángon, fedő alatt készre főzöm, ez másfél óra
- tetszés szerinti levestészta külön sós vízben megfőzve, leszűrve a leves mellé kínálom
Pulykanyakból nagyon jó erős húsleves készül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése