Összesen ennyi volt az eddigi befőzésem.
Még almából tervezek, mert az jó kemény lekvár és lehet sütibe tölteni.
- meghámozott, magozott, apróra vágott őszibarackból 1.5 kg
- 1 csomag zseléfix
- 30 dkg cukor
- először a barackot és zseléfixet összekeverem és forrásig főzöm, utána adom hozzá a cukrot, majd addig főzöm amíg sűrűbb lekvár lesz
- elfelejtettem citromot venni, egyébként egy fél citrom levével készítem, hogy ne barnuljon meg
- kimosott tiszta üvegekbe töltöttem, most ilyen mini méretűbe
- majd az üveg tetejére két folpack közé egy késhegynyi nátrium benzoátot teszek és úgy csavarozom rá a tetőt
- száraz dunsztban hagyom kihűlni
3 megjegyzés:
Én is főztem őszibarack lekvárt, szeretjük mindannyian a családban!
Szia Csipike!
Én is főztem őszibarack lekvárt, természetesen hagytam kóstolni valót!
Igen, nagyon finom! :-)
Megjegyzés küldése