2024. szeptember 12., csütörtök

Őszibaracklekvár

 



Összesen ennyi volt az eddigi befőzésem.

Még almából tervezek, mert az jó kemény lekvár és lehet sütibe tölteni.


-  meghámozott, magozott, apróra vágott őszibarackból 1.5 kg


- 1 csomag zseléfix


- 30 dkg cukor


- először a barackot és zseléfixet összekeverem és forrásig főzöm, utána adom hozzá a cukrot, majd addig főzöm amíg sűrűbb lekvár lesz


- elfelejtettem citromot venni, egyébként egy fél citrom levével készítem, hogy ne barnuljon meg


- kimosott tiszta üvegekbe töltöttem, most ilyen mini méretűbe


- majd az üveg tetejére két folpack közé egy késhegynyi nátrium benzoátot teszek és úgy csavarozom rá a tetőt


- száraz dunsztban hagyom kihűlni



3 megjegyzés:

Atkáriné Terike írta...

Én is főztem őszibarack lekvárt, szeretjük mindannyian a családban!

Atkáriné Terike írta...

Szia Csipike!
Én is főztem őszibarack lekvárt, természetesen hagytam kóstolni valót!

csipike írta...

Igen, nagyon finom! :-)

Related Posts with Thumbnails