Ha nyár, akkor főtt kukorica! :-)
- zsenge kisebb méretű csöveket választottam
- külső leveleit eldobom, de a belső leveleket és a bajuszt a fazék aljára teszem
- rá a kukorica és felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje
- forrástól 20 percig főztem és a levében hagytam kihűlni ami megmaradt
- simán vagy meghintve sóval, ki hogy szereti máris fogyasztható
2 megjegyzés:
Saját még nem érett, alig kelt ki mag... Felháboritó, mit művelnek bármelyik maggal...Nagyon szeretem... Jó pár éve van igazi édes kukorica...Most olvastam, hogy vajat és tejet szoktak tenni hozzá..Nem tom mi a jó benne...Én is igy főzöm...Amit eddig vettem, az is nagyon finom és édes volt, remélem a saját is az lesz...
Ez finom zsenge csemege kukorica, tavaly is ettől az árustól vettem. De a csövek végén nem fejlődött ki a mag, szinte üres volt a csutka vége, azt le is törtem róla. Ez a kánikula nekik is betett.
Megjegyzés küldése