Egyik kedves kollégám eladásra is nevel csirkét, nincs is finomabb a házi csirkénél.
Általában kisebb és közepes méretet veszek, oly gyenge a csontja, hogy ez még a húslevesben is képes szétfőni.
Nos így jött az ötlet, hogy most a megmaradt csirkefarhátak és szárnyak sültként kerültek terítékre.
- csirkefarhát és csirkeszárny fűszerezve
- tepsibe tenni a húsokat, közé hagyma és fokhagyma gerezdek, szeletelt paprika és paradicsom, kevés zsír és egy pohár víz
- lefedve jó közepes hőfokon készre sütni
- jázmin rizst megmosni és sós vízben megfőzni, gyorsan megpuhul, így pár perc után hozzá lehet önteni a fagyasztott csemege zöldborsót és együtt készre főzni, majd leszűrni
Egy kínai ismerősöm mondta, hogy ők cukrot is tesznek a főzővízbe, ők mindig jázmin rizst esznek. Egy teáskanálnyit én is tettem hozzá, nem tudom mi a célja, de finom lett, egyáltalán nem lett édes . :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése