2024. március 22., péntek

Sült csirkeszárny és farhát

 



Egyik kedves kollégám eladásra is nevel csirkét, nincs is finomabb a házi csirkénél.

Általában kisebb és közepes méretet veszek, oly gyenge a csontja, hogy ez még a húslevesben is képes szétfőni.

Nos így jött az ötlet, hogy most a megmaradt csirkefarhátak és szárnyak sültként kerültek terítékre.


- csirkefarhát és csirkeszárny fűszerezve


- tepsibe tenni a húsokat, közé hagyma és fokhagyma gerezdek, szeletelt paprika és paradicsom, kevés zsír és egy pohár víz


- lefedve jó közepes hőfokon készre  sütni


- jázmin rizst megmosni és sós vízben megfőzni, gyorsan megpuhul, így pár perc után hozzá lehet önteni a fagyasztott csemege zöldborsót és együtt készre főzni, majd leszűrni


Egy kínai ismerősöm mondta, hogy ők cukrot is tesznek a főzővízbe, ők mindig jázmin rizst esznek. Egy teáskanálnyit én is tettem hozzá, nem tudom mi a célja, de finom lett, egyáltalán nem lett édes . :-)




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails