2024. március 4., hétfő

Almás lepény

 


-  60 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 15 dkg cukor, 15 dkg olvasztott zsír! ( nem vaj ) ezeket összemorzsolni, majd 1 tojással és 1 kispohár tejföllel összegyúrni

- ketté venni a tésztát és vékonyra nyújtani, tepsi nagyságúra nyújtani

- tölteléknek 1,5 kg almát meghámozni és lereszelni, 15 dkg cukorral, a végén fahéjjal ízesíteni

- egyik tésztát a tepsibe tenni, rákenni az almát és befedni a másik tésztával

- előmelegített sütőben közepes lángon világosra sütni


1 megjegyzés:

Vera írta...

Guszta és finom is...Én a turós béles tésztáját készítem, rámával...Az almát amikor a legolcsóbb akkor veszem meg, ha kell egy évben többször is, 4-5 kilót elkészítem ,utána üvegbe, és amikor sütni szeretnék, csak a tésztát kell elkészíteni...Így még hamarabb kész, A tészta aljába darált dió, fahéjjal...Minden hogy finom !

Related Posts with Thumbnails