Pulykanyakból nagyon jó erős húslevest lehet főzni!
- 2-3 db pulykanyak, legalább félbe vágva hogy kisebb legyen
- 3-3 db petrezselyemgyökér és sárgarépa hosszában felvágva
- 2 db nagyobb krumpli negyedelve, 1 kis gumó zeller, 1 db egész paprika
- ha a húst előbb külön vízben felforraljuk és utána leöblítjük, kevésbé lesz zavaros a leves
- először pici libazsíron a répákat megpárolni, majd felönteni vízzel és ekkor tenni hozzá a többi zöldséget és húst
- só, pár szem egész bors ízesítés
- ha felforrt és a teteje még zavaros, akkor leszedni a habot
- majd fedő alatt lassú tűzön legalább egy jó óra, másfél óra főzés
- levesnek való tésztát külön sós vízben kifőzni, leszűrni
1 megjegyzés:
Nagyon finom, mi mindig jó vastagot vettünk, igy aztán a főzése is jó hosszú időbe telt. Jó ideje már nem főzünk, mert nem bírom...Rájöttem, ha egybe van főzve a répa és a krumpli, sokkal zamatosabb az íze, mint amit feldaraboltam.. Jégkockatartóba van a petrezselyem turmixolva.. Idén sokáig frisset szedtünk, vagyis amig nem lett fagy, kint van a földbe a gyökere...
Jó étvágyat a levesedhez...
Megjegyzés küldése