2024. január 28., vasárnap

Pulykanyakból húsleves

 


Pulykanyakból nagyon jó erős húslevest lehet főzni!


- 2-3 db pulykanyak, legalább félbe vágva hogy kisebb legyen


- 3-3 db petrezselyemgyökér és sárgarépa hosszában felvágva


- 2 db nagyobb krumpli negyedelve, 1 kis gumó zeller, 1 db egész paprika


- ha a húst előbb külön vízben felforraljuk és utána leöblítjük, kevésbé lesz zavaros a leves


- először pici libazsíron a répákat megpárolni, majd felönteni vízzel és ekkor tenni hozzá a többi zöldséget és húst


- só, pár szem egész bors ízesítés


- ha felforrt és a teteje még zavaros, akkor leszedni a habot


- majd fedő alatt lassú tűzön legalább egy jó óra, másfél óra főzés


- levesnek való tésztát külön sós vízben kifőzni, leszűrni



1 megjegyzés:

Vera írta...

Nagyon finom, mi mindig jó vastagot vettünk, igy aztán a főzése is jó hosszú időbe telt. Jó ideje már nem főzünk, mert nem bírom...Rájöttem, ha egybe van főzve a répa és a krumpli, sokkal zamatosabb az íze, mint amit feldaraboltam.. Jégkockatartóba van a petrezselyem turmixolva.. Idén sokáig frisset szedtünk, vagyis amig nem lett fagy, kint van a földbe a gyökere...
Jó étvágyat a levesedhez...

Related Posts with Thumbnails