- 2-3 csomag réteslap
- 5 db alma hámozva, lereszelve, fahéjas cukorral ízesítve
- 1 üveg magozott meggybefőtt lecsepegtetve, fahéjas cukorral ízesíteni
- 25 dkg túró, 2 db tojássárga, 8 dkg cukor, ezeket összekeverni, majd a 2 db habbá felvert tojásfehérjével elkeverjük
- kicsi lábasban vajat olvasztani
- a vékonyabb réteslapokat jobb szeretem, abból 2 lapot összefogva lekenek itt ott olvasztott vajjal, egy csíkban zsemlemorzsával picit meghintem
- mindig csak egy csíkban teszem rá a tölteléket, akár alma, meggy vagy túró
- óvatosan lazán feltekerem, majd mindegyik tetejét lekenem olvasztott vajjal
- sütőpapírral bélelt vékony falú tepsibe teszem, nekem 4-5 db elfér egy tepsin
- előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 perc sütés
- felszeletelésnél kicsit töredezik a teteje, de nem baj
- tálalásnál porcukorral meghinteni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése