- sárgarépa, petrezselyemgyökér karikára szelve, zeller apró kockára, karalábé apró kockára, krumpli szintén apró kockára vágva
- répákat kevés zsiradékon megpirítani, majd felönteni vízzel és utána mehet bele a többi zöldség
- só, egész bors ízesítés
- lassú tűzön készre főzni
- vége előtt 10 perccel teszem bele a cikkekre vágott paprikát és egész paradicsomot
- apró kocka tésztát sós vízben megfőzni, leszűrni és a leves mellé tálalni
- karalábé, zeller, karfiol - érdemes tartani a mélyhűtőben, mindent nyersen fagyasztok le, cikkekre vágom vagy felkockázom, karfiolt pedig kisebb nagyobb rózsákra szedem, bezacskózom és mehet a fagyasztóba és lehet vele ízesíteni a leveseket
- ilyenkor pedig egy jó tányér forró téli levesnél nincs is finomabb
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése