2023. december 10., vasárnap

Zöldségleves

 



-  sárgarépa, petrezselyemgyökér karikára szelve, zeller apró kockára, karalábé apró kockára, krumpli szintén apró kockára vágva


- répákat kevés zsiradékon megpirítani, majd felönteni vízzel és utána mehet bele a többi zöldség


- só, egész bors ízesítés


- lassú tűzön készre főzni


- vége előtt 10 perccel teszem bele a cikkekre vágott paprikát és egész paradicsomot


- apró kocka tésztát sós vízben megfőzni, leszűrni és a leves mellé tálalni


- karalábé, zeller, karfiol - érdemes tartani a mélyhűtőben, mindent nyersen fagyasztok le,  cikkekre vágom vagy felkockázom, karfiolt pedig kisebb nagyobb rózsákra szedem, bezacskózom és mehet a fagyasztóba és lehet vele ízesíteni a leveseket


- ilyenkor pedig egy jó tányér forró téli levesnél nincs is finomabb




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails