2020. augusztus 2., vasárnap
Rántott szelet burgonyafőzelékkel
- 1 kg hámozott burgonya fél centis karikára szelve
- annyi vízben tesszük fel főzni, hogy jól ellepje, só ízeítés
- ha félig megfőtt akkor kell berántani: 3 dkg zsírból és 2 dkg lisztből világos rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük és hozzáadjuk a burgonyához, lassú tűzön készre főzzük
- én habarni szoktam: 1 kis pohár tejfölben elkeverek 3-4 evőkanál lisztet, kevés vízzel felengedem, ráöntöm a megfőtt burgonyára és pár perc főzés után kész is, ha sűrű akkor még öntök hozzá kevés vizet
Aki szereti babérlevelet és ecetet is tehet bele.
- 1 egész csibemellet felszeletelek, sózom és panírozom: liszt-tojás-zsemlemorzsa
- majd forró zsírban közepes lángon megsütöm
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése