2020. augusztus 21., péntek
Csőben sült burgonya
- 4-5 db nagyobb burgonya karikára szelve
- sós vízben forrástól számítva 10 percig főzni, majd leszűrni és hőállótálba vagy tepsibe tenni
- híg fehérmártás: 4 dkg vajat forrósítani., hozzáadni 1 púpos evőkanál lisztet, nem kell pirítani csak fehéredésig keverni, majd 4 dl forró tejjel felengedni, sűrű péppé kell főzni, közben sózni és 5-10 perc forralás, közben kevergetni a mártást
- burgonyát megborsozni és ráönteni a fehérmártást
- reszelt sajttal megszórni és a tetejére koktélparadicsomokat tenni
- sütőben jó közepes hőfokon készre sütni
Egytálételnek vagy köretként is kínálhatjuk!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése