2020. július 2., csütörtök

Almás körtés máglyarakás


- 4-5 kifli karikára szelve

- 2-2 db alma és körte hámozva cikkekre szelve

- 4 db tojássárgát és 10 dkg cukrot elkeverni, majd felönteni 6-7 dl tejjel

- sütőt előmelegíteni

- 2-3 literes jénait vajjal kikenni

- kiflikarikákat a tojásos tejbe mártogatni és a jénai aljára tenni, erre alma és körte, majd ismét kifli, alma és körte, a tetején kifli legyen

- a maradék tojásos tejet ráönteni

- sütőben 25-30 perc sütés közepes hőfokon

- a 4 db tojásfehérjét habbá verni, ha van lekvár akkor 1-2 evőkanállal belekeverni
és rákenni a máglyarakásra

- még kb. 10 perc sütés amíg szépen rásül a hab








Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails