2020. július 2., csütörtök
Almás körtés máglyarakás
- 4-5 kifli karikára szelve
- 2-2 db alma és körte hámozva cikkekre szelve
- 4 db tojássárgát és 10 dkg cukrot elkeverni, majd felönteni 6-7 dl tejjel
- sütőt előmelegíteni
- 2-3 literes jénait vajjal kikenni
- kiflikarikákat a tojásos tejbe mártogatni és a jénai aljára tenni, erre alma és körte, majd ismét kifli, alma és körte, a tetején kifli legyen
- a maradék tojásos tejet ráönteni
- sütőben 25-30 perc sütés közepes hőfokon
- a 4 db tojásfehérjét habbá verni, ha van lekvár akkor 1-2 evőkanállal belekeverni
és rákenni a máglyarakásra
- még kb. 10 perc sütés amíg szépen rásül a hab
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése