2014. október 19., vasárnap
Krumplistészta
- kockára vágott krumplit sós vízben megfőzni, majd leszűrni
- finomra vágott vöröshagymát kevés tyúkzsíron megpirítani
- majd a hagymára tenni a krumplit és összetörni
- közben sós vízben, nagy kocka vagy fodros kocka tésztát kifőzni és leszűrni
- a hagymás krumplival összekeverni
- serpenyőben kicsit lepirítani - egy csipet őrölt borssal meghinteni
Mivel én nem eszem hagymát, ezért tv paprikát ujjnyi csíkra szelve meghámozom, ugyanúgy finomra vágom és hasonlóan készítem.
Marika kolléganőmtöl tanultam, mikor diétázott a férje, akkor találta ki, hogy paprikával pótolja a hagymát.
Szuper jó ötlet és nagyon bevált.
Ezt epéseknek is ajánlom, szerintem így ehetik hagyma nélkül.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése