2014. október 10., péntek
Fasírt krumplifőzelékkel
- fél kiló darálthús, 1-2 tojás, 2 db áztatott zsemle vagy kenyér
- ízesítés : só, pirospaprika, bors, fokhagyma aki szereti
- mindent összekeverni, gyúrni, majd közepes méretű pogácsákat formázni
- pogácsákat zsemlemorzsában megforgatni
- serpenyőben zsiradékon megsütni
- én sűtőben szoktam, sütőpapírt megkenem zsírral, rá a pogácsákat és azok tetejét is lekenem, majd jó közepes hőfokon sütöm, mikor kicsit pirosas, akkor megfordíton őket
- krumplit apró kockára vagy karikára szelni és kevés sós vízben megfőzni
- majd behabarni 1 kis pohár tejfölbe 2-3 evőkanál lisztet keverni, kicsi vízzel és ezzel habarni, ha sűrű még pótolni vízzel, de híg se legyen a főzelék
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése