2014. június 18., szerda

Zöldborsós mártásos csirkemell


Valami szaftos húsra vágytam. Mivel a tokányt nem szeretem, helyette ezt improvizáltam, egész jó lett :-)

- csirkemellet apró kockára vágni, só, bors, ételízesítő ízesítés

- serpenyőben libazsíron megpirítani

- majd hozzátenni a zöldborsót és tovább pirítani

- kevés vízzel vagy húsleves alaplével felöntve, lefedve puhára párolni

- 2-3 evőkanál lisztet hinteni rá és felönteni tejszínnel, tejjel, vagy tejföllel, ami van otthon - apránként, hogy nagyon híg se legyen - majd folyamatos kevergetés mellett mártássá sűríteni

- rizst, sós vízben puhára főzni, majd leszűrni, petrezselyemmel meghinteni

Természetesen lehet főtt tésztával is tálalni, ízlés szerint, ki mit szeret.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails