2014. június 18., szerda
Zöldborsós mártásos csirkemell
Valami szaftos húsra vágytam. Mivel a tokányt nem szeretem, helyette ezt improvizáltam, egész jó lett :-)
- csirkemellet apró kockára vágni, só, bors, ételízesítő ízesítés
- serpenyőben libazsíron megpirítani
- majd hozzátenni a zöldborsót és tovább pirítani
- kevés vízzel vagy húsleves alaplével felöntve, lefedve puhára párolni
- 2-3 evőkanál lisztet hinteni rá és felönteni tejszínnel, tejjel, vagy tejföllel, ami van otthon - apránként, hogy nagyon híg se legyen - majd folyamatos kevergetés mellett mártássá sűríteni
- rizst, sós vízben puhára főzni, majd leszűrni, petrezselyemmel meghinteni
Természetesen lehet főtt tésztával is tálalni, ízlés szerint, ki mit szeret.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése