2012. november 18., vasárnap
Lekváros omlós keksz
- 30 dkg liszt ( nekem még kellett 3-4 evőkanál )
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1 tojás
- 1 cs van.cukor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg olvasztott vaj
- 0,6 dl narancslé rostosan
- 2 narancs lereszelt héja ( nálam ez elmaradt )
- ezeket fakanállal jól elkeverni, majd hűtőbe tenni 1-2 órára
- lisztes kézzel diónyi gombócokat formálni, tepsibe tenni és lisztes villával kicsit lenyomni a tetejüket, nagyobb távolságra tegyük mert sülés közben megnőnek
- 170 fokon 8-10 perc sütés míg halvány rózsaszínes kezd lenni az alja
Most lekvárral összeragasztottam őket...kicsit hígabb a baracklekvár, ezért kifolyt...nem baj, így is elfogy :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Izgalmas íze lehet a narancstól:)
Izgalmas íze lehet a narancs és a barack egyvelegének:)
Narancshéj nélkül nem érezni a narancsos ízt, viszont nagyon finom puha keksz, próbáld ki, megéri ;-)
Megjegyzés küldése