2012. november 5., hétfő
Karamellizált birsalmás csirkemell
- mellfilét kockára vágni, só, bors ízesítés
- kevés zsiradékon, serpenyőben megsütni
- birsalma megfőzve ( kompótként főztem, leszűrtem ), majd serpenyőben mézet rácsurgatni és karamellizálni, csak pár perc, ne égessük el, ahogy kezd színesedni már készen van
- sós vízben rizst főzni, leszűrni, pici vajjal elkeverni
A hússal együtt is lehet karamellizálni, nekem úgy túl tömény édes.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Nagyon finomat főztél. Tényleg a birs köretnek igen kiváló hús mellé, főleg szárnyasnak. Én még nagyon szeretem savanyú káposztában, még amikor saját kezűleg döngöltem a káposztát télire. További szép napot! Tücsi
Így még nem készítettem, de finom lehet:)
Nagyon finom lehet:)
Köszönöm Mindenkinek! :-)
Megjegyzés küldése