2012. január 15., vasárnap
Linzer
Marika kolléganőmtől kaptam a receptet, persze előtte leteszteltem az általa készült linzert. Nekem nagyon ízlik ;-) ez tényleg finom puha lesz a lekvártól.
Lehet fele mennyiséget is készíteni, mert 1 kilóból elég sok lesz, én a felét kakaósan gyúrom.
- 1 kg liszt
- 2 cs sütőpor
- 2 cs margarin
- 4 tojássárga
- 2 egész tojás
- 50 dkg cukor
- ezeket összegyúrni ( van mikor pici tejet még teszek hozzá ha túl száraznak tűnik )
- hűtőben pihentetni, majd vékonyra kinyújtani lisztezett deszkán mert ragadhat
Bármilyen vékonyra nyújtom 2-3mm, ez a tészta akkor is süléskor jó 1 cm magasra megnő :-O ezzel csak akkor van gond ha kettőt összeragasztunk, mert úgy túl magas lesz.
- tetszőleges formákkal kiszúrni és sütőpapírral bélelt tepsibe tenni
- másoktól tanulva vegyesen teszem tepsire, hogy a világos tésztán látható legyen mikor kezd kicsit rózsaszínes lenni az alja
- közepes hőfokon kell sütni
- ízlés szerinti lekvárral vagy más krémmel összeragasztani, de finom simán is
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése