2010. december 18., szombat
Paradicsomos húsgombóc
- 1 finomra vágott vöröshagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 50 dkg darálthús, másfél marék rizs, só, bors - összedolgozni és takaros gombócokat formázni
- sós forrásban lévő vízbe tenni őket és puhára főzni
- paradicsommártást készíteni, én sűrítettből készítem, lisztes rántást készíteni, tűzről levenni és úgy önteni bele a hígított pürét, ízesíteni, só, cukor, babérlevél, hagyma
A gombóc készítését egy kedves ismerősöm Erzsi nagyi diktálta le, ezért van ez a másfél marék rizs elnevezés :-), finom lett és sikerült.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Szia. SZeretném kérdezni, hogy te megfőzöd előre egy kcisit a rizst?
Szia :-). Nem kell, én gyors rizst használok mindenhez, ami 15-20 perc alatt puha lesz. A sima rizzsel is tökéletes lesz.
Közepes lángon főzöm. Néhány rizs szem önálló életet fog élni, de a gombócok ettől még egyben maradnak ;-)
Megjegyzés küldése