2010. december 27., hétfő
Mézescsók
- 1 dl méz + 15 dkg olvasztott vaj + 15dkg cukor habosra keverve
- majd belekeverni: 1 tojás + 1 dl tejföl + 1 csapott evőkanál szódabikarbóna + 0,5 kg liszt + fahéj + őrölt szegfűszeg
- összegyúrni és hűtőben pár órát pihentetni
- vékony rudakat sodorni és diónyi méretűre felszelni, gombócokat formázni, tepsibe tenni kicsit lelapítani, tetejét dióval díszíteni, közepes lángon világosra sütni ( nekem gáz 2-es kb 10-12 perc volt )
Valóban puha marad, nagyon fincsi, köszönet Ildinek a receptért ;-).
(forrás:http://konyha-kert-ayildi.blogspot.com/2010/12/mezescsok-sussunk-fozzunk-konyvbol.html)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése