2010. szeptember 11., szombat

Zöldborsóleves



Nálam ez a leves több variációban létezik :-), a mostanit édeskésebb ízűnek nevezem. Van mikor húsleves jellegű, hol galuska, hol tészta, mikor épp mi kerül bele.

- karikára szelt fehér és sárgarépát, zöldborsót kevés olajon párolni, rámorzsolni 1 leveskockát, kevés lisztet hinteni rá és vízzel felönteni, fedő alatt puhára főzni - só, finomra vágott petrezselyem és egy picurka cukrot tenni bele még az elején

- most sima galuskát készítettem, tojás+liszt+pici só kissé lágy legyen a tésztája, én a szaggatáshoz egylapos nagyobb lyukú reszelőt használok amit a fazék tetejére illesztek, rákanalazom a tésztát és kanállal ellapogatom, így apró takaros galuskák lesznek, közben fakanállal belekeverni néha a levesbe, ne tapadjanak össze. Számtalan módszert olvastam a galuska készítéséről, ki csipkodja, ki így, ki úgy főzi.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails