2010. szeptember 5., vasárnap

Almás linzer



Almás linzer - évtizedek óta bevált családi receptünk

- 40 dkg liszt + csipet só + 1 cs sütőpor + 15 dkg cukor + 20 dkg margarin - ezeket összemorzsolni és végül még tenni bele 2 tojássárgáját és kb fél deci tejet, összegyúrni

- tésztát ketté osztva, hűtőbe tenni pihenni

- addig elkészíteni a tölteléket : 6-8 alma nagyságától függ, nagyobb lyukún lereszelni és pár percig párolni, ízesíteni fahéjjal és kevés cukorral

- egy jó közepes méretű tepsit kikenni vagy sütőpapírral bélelni és a fele tésztát belenyújtani, rátenni az almát és a maradék tésztából vagy kis vékony hengereket formázni, vagy lehet nyújtani és úgy rácsozni be

- közepes hő, nekem gázon 4-es fokozat, sütni 30-35 percig

Nagyon fini a tésztája, lehet meggyel, túróval is tölteni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails