2010. szeptember 5., vasárnap
Almás linzer
Almás linzer - évtizedek óta bevált családi receptünk
- 40 dkg liszt + csipet só + 1 cs sütőpor + 15 dkg cukor + 20 dkg margarin - ezeket összemorzsolni és végül még tenni bele 2 tojássárgáját és kb fél deci tejet, összegyúrni
- tésztát ketté osztva, hűtőbe tenni pihenni
- addig elkészíteni a tölteléket : 6-8 alma nagyságától függ, nagyobb lyukún lereszelni és pár percig párolni, ízesíteni fahéjjal és kevés cukorral
- egy jó közepes méretű tepsit kikenni vagy sütőpapírral bélelni és a fele tésztát belenyújtani, rátenni az almát és a maradék tésztából vagy kis vékony hengereket formázni, vagy lehet nyújtani és úgy rácsozni be
- közepes hő, nekem gázon 4-es fokozat, sütni 30-35 percig
Nagyon fini a tésztája, lehet meggyel, túróval is tölteni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése