2025. május 7., szerda

Húsleves csirkeaprólékból


 

 

Évek óta házi csirkét veszek, mert sokkal finomabb. 

 

- 2 db sárgarépát és 2 db petrezselyemgyökeret meghámoztam és hasábokra vágtam

 

- pici zsiradékom megpirítottam a répákat és felöntöttem vízzel

 

- az aprólékot hozzá tettem, nyak, láb, szív, zúza, szárny

 

-  1 db nagyobb burgonyát hámoztam és kockára vágtam, szintén ment a levesbe

 

- só és pár szem egész bors ízesítés 


- forrás után lassú tűzön lefedve megfőztem, én szeretem a főtt paprikát, de azt csak a végén teszem hozzá nagy cikkekre vágva, mert annak nem kell sok főzés

 

- a levestésztát külön sós vízben megfőztem és leszűrtem

 

Több zöldség is mehet a levesbe, zeller, karalábé, hagyma ki mit szeret.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails