Évek óta házi csirkét veszek, mert sokkal finomabb.
- 2 db sárgarépát és 2 db petrezselyemgyökeret meghámoztam és hasábokra vágtam
- pici zsiradékom megpirítottam a répákat és felöntöttem vízzel
- az aprólékot hozzá tettem, nyak, láb, szív, zúza, szárny
- 1 db nagyobb burgonyát hámoztam és kockára vágtam, szintén ment a levesbe
- só és pár szem egész bors ízesítés
- forrás után lassú tűzön lefedve megfőztem, én szeretem a főtt paprikát, de azt csak a végén teszem hozzá nagy cikkekre vágva, mert annak nem kell sok főzés
- a levestésztát külön sós vízben megfőztem és leszűrtem
Több zöldség is mehet a levesbe, zeller, karalábé, hagyma ki mit szeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése