- 2 db pulykaszárny ketté vágva
- befűszereztem - só, pirospaprika, őrölt bors, majoránna, kakukkfű -
- sütőtálba tettem a szárnyakat, közé szórtam pár gerezd fokhagymagerezdet, 2-3 evőkanál libazsír és 2-3 dl víz
- lefedtem a sütőtálat és nagyobb hőfokon 1 órát sütöttem
- majd megfordítottam a szárnyakat még pótoltam a vizet és közepes hőfokon még 1 óra sütés, de közben forgattam és locsolgattam a húst
- nagyon finom omlós lett, de ennek a hosszú sütési idő a titka
- jó fél kg burgonya hámozva, kockára vágva, sós vízben megfőzve
- majd leszűrni a burgonyát vajat hozzá téve áttörni és végül tejföllel simára keverni
- paradicsomsaláta - fél kg paradicsom apróra vágva, pici só és őrölt bors - mivel levet ereszt nem szoktam mást hozzátenni
Jó étvágyat! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése