2021. március 21., vasárnap

Spenótfőzelék, natúr sült csirkemell

 


- 1 kg spenót vagy 2 doboz mélyhűtött paraj


- friss spenót: több vízben jól megmosni, vastagabb ereket lehúzni a levelekről, forró sós vízben 10 percig főzni, leszűrni és ledarálni, ( én késsel nagyon finomra vágom )


- 5 dkg vajból, 5 dkg lisztből világos rántást készíteni


- hozzáadni a spenótot, előbb kevés vízzel felengedni, majd a 4 dl tejjel felengedni és jól felfőzni


- ízesítés só, őrölt bors, fokhagyma, ( nálam cukor is mert édesen szeretem )


- én rántás helyett tejes lisztes habarással sűrítem


- csirkemell felszeletelve, só, bors ízesítés és lisztbe mártva, serpenyőben kevés zsiradékon pár perc alatt megsütni




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails