2020. február 1., szombat
Almás körtés máglyarakás
- 4-5 db kiflit karikára szelni
- 2 db almát és 2 db körtét meghámozva vékony cikkekre szelni
- 4 tojássárgát és 10 dkg cukrot kikeverni és felönteni 6-7 dl tejjel
- sütőt előmelegíteni
- közepes méretű tepsit, vagy 2-3 literes jénait vajjal kikenni
- kifli karikákat megmártogatni a tojásos tejben és tepsibe tenni, majd rá egy sor alma és körte, újabb sor mártogatott kifli, megint alma és körte, tetejére mindig kifli kerüljön
- a maradék tojásos tejet ráönteni
- sütőben 25-30 percig sütni
- ekkor a 4 habbá felvert tojásfehérjét - ha van kéznél lekvár 1-2 kanállal belekeverni - rákenni a megpirult kifli tetejére és pirulásig kb. 10 percig sütni
- tálalás előtt picit állni hagyni, hogy szeletelni lehessen
- most tepsiben sütöttem, de jobb szeretem jénaiban, mert akkor látom hogy milyen szépen pirul az oldala :-)
Jó étvágyat kívánok! :-)
Labels:
alma,
almás körtés máglyarakás,
desszert,
kifli,
körte,
lakto ovo vegetáriánus,
máglyarakás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése