2014. július 9., szerda
Lecsóhoz
Olyan szépen kellegették magukat a takaros méretű patisszonok, hogy vettem egyet. Nagyon szeretem az ízét, eddig csak bundázva sütöttem. Bővítenem kell a repertoárt, hogy minél több étel készüljön belőle.
Első körben lecsóba került.
Paprikával együtt tettem bele, nagyjából egyformán puhultak meg.
- finomra vágott hagymát pirítani
- majd bele a feldarabolt paprika, felkockázott patisszon
- pici víz alá, sózni és lefedve párolni, néha megkavarni
- addig meghámozni a paradicsomot, cikkekre vágni
- mehet a paprikához - én picit cukrozom mert édeskésen szeretem
- fedő alatt tovább párolni, majd fedő nélkül készre főzni - finom szaftos legyen
Nagyon finom volt így!
No és látni már kicsi ici pici paradicsomot! :-)
Labels:
csillagtök,
egytálétel,
lakto ovo vegetáriánus,
lecsó,
paprika,
paradicsom,
patisszon,
zöldségek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése