Én ezt hogy szeretem...elmondani sem tudom :-)
De mire megpucolom...óóó
- saját kézzel válogattam ki a piacon, mert takaros aprókat szerettem volna
- éles késsel kapirgálni
- megmosni és jól lecsöpögtetni
- forró zsiradékba tenni és közepes lángon, fedő alatt kezdeni el sütni
. párszor kavarjuk meg, le ne tapadjon az alja
- ha félig megsült, utána már fedő nélkül sütjük pirosra
- közben előkészítjük a finomra vágott petrezselyemzöldet és egy edényt amibe a zsiradékot öntjük
- mikor megsült, tűzről levenni és fedővel letakarni, pici rést hagyni, majd kesztyűben megfogni az edényt és leönteni róla a zsiradékot az előkészített edénybe
- levenni a fedőt, gyorsan megsózni és megszórni a petrezselyemmel
- majd rá a fedő és rászorítva az edényre, jó alaposan összerázzuk a krumplit
- pár percig lefedve hagyni és mennyei finom lesz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése