2013. január 13., vasárnap
Rántott csirkecomb, vajas krumplival
Nem is olyan egyszerű csirkét rántani. Hol nem sült át, hol leszédült a bundája sütés közben :-O
Talán most megtanultam a csínját bínját ;-)
- kisebb méretű csirkecombokat sózni és panírozni - liszt, felvert tojás (só ízesítés), zsemlemorzsa -
- forró zsiradékba tenni a husit és körbe körbe átsütni, míg egy kis színt kap a bunda
- majd fedővel letakarni és takarékon sütni, közben forgatni, hogy minden oldalról átsüljön - nekem úgy 15-20 percig tartott
- krumplit kockára vágni, sós vízben megfőzni, leszűrni és vajon átforgatni
Ehhez készült a kompót ;-)
Kezdő háziasszonykáknak írom, hogy kicsi zsenge combokat érdemes rántani, hogy sikerrel járjanak!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Hát igen, a lassú sütés a titka!:) és nagyon passzol hozzá a kompót is.
Finom lett, de még mindig nem olyan, mint Anyué.
Megjegyzés küldése