2012. július 15., vasárnap
Meggyes pite
- 60 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 15 dkg cukor, 15 dkg olvasztott zsír! ( nem vaj ) ezeket összemorzsolni, majd 1 tojással és 1 kispohár tejföllel összegyúrni
- ketté venni a tésztát és vékonyra nyújtani, tepsi nagyságúra nyújtani
- tölteléknek jó sok meggyet kimagozni, én megpároltam, cukorral, fahéjjal ízesítettem
- egyik tésztát a tepsibe tenni, rátenni a meggyet és befedni a másik tésztával
- előmelegített sütőben közepes lángon világosra sütni ( én rózsaszínesre sütöttem )
Nagyon finom pite! Kolléganőmtől tanultam, mint már jó pár sütit.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Most jöhetne ebből egy jó nagy szelet:) Nagyon guszta:)
Köszi! :-)
Megjegyzés küldése