2012. június 28., csütörtök
Tojásos galuska, salátával
- 2-3 tojást felverni, sózni és liszttel elkeverni, majd apránként annyi vizet önteni hozzá, hogy közepesen lágy tészta legyen
- forrásban lévő sós vízben kifőzni, galuskaszaggatón adagolni, közben kevergetni, hogy ne tapadjanak össze és pár percig főzni
- leszűrni és serpenyőbe önteni, kevés vajat alá,
- majd személyenként 1-2 tojást felverni, sózni és ráönteni, kicsit hagyni sülni, majd párszor megkeverni és kész is
- salátát leveleire szedve jól megmosni, tálba tenni
- öntet hozzá, ecet vagy citromlé, cukor, víz összekeverve és ráönteni a salátára, összekeverni, rögtön tálalni
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
De jó ötlet:) Finom lehet:)
Igen, egyszerű de finom ;-)
Megjegyzés küldése