2011. október 1., szombat
Tarhonyás pipi
A recept már szerepel, de röviden a leírása, pipikéből szokásos módon pörköltet készíteni, mikor félpuha akkor beleszórni a tarhonyát, vízzel felönteni és lassú tűzön fedő alatt készre főzni, közben párszor megkavarni. Általában teszek bele 1-1 felszeletelt paprikát és paradicsomot is.
Elfogyott a szép pirospaprikám, így most fakóbb lett, de az íze finom. Ebből mindig két napi mennyiséget főzök.
Olyan szép idő volt ma kifejezetten jókedvem volt, az agyam is jobban fogott, tanulás után neteztem volna...de megint nem volt szolgáltatás...így megadtam a kezdő sebességet Csipikének, hogy irány zónázni
Házitündér 2.hét szoba: íróasztal rendbeszedése és letörlése megtörtént.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Finom. :)))
Nagyon szeretem a tarhonyát, sajnos itt nincs. Tudom lehet házilag is készíteni, de szerintem az nagyon pepecs munka lehet, bár lehet, hogy kipróbálom:)
Nagyon szeretjük mi is a csirkés tarhonyát. Főleg mikor van már új krumpli és korai csirke.
Falun így szokás mondani mert a jó háziasszonyok már korán tavasszal nevelnek kiscsirkét, minél hamarabb legyen friss csirke az asztalon.
Petra! Finom bizony ;-)!
Trollanyu! Ez olyan modern golyós tarhonya. Olyan sincs nálatok?
Terike! Így van bizony ahogy írod. Drága Nagyikám is kiment az udvarra, levágott 1-2 csirkét...az volt ám a finom rántott pipi. Mi bontottan vesszük és a közelébe sem jön a házinak.
Megjegyzés küldése