Tarhonyás és rizses egytálételeket cserépedényben sütöm, nekem egyszerűbb és gyorsabb, nem kell mellette lennem, szépen összesül nélkülem is.
- 2 merőkanálnyi tarhonyát serpenyőben megpirítani, majd a sütőtálba önteni
- 2-3 db nagyobb burgonyát meghámozni, apró kockára vágni
- 1 db nagy kaliforniai paprikát hasábra, majd nagyobb kockára vágni
- mindent a sütőtálba tenni, sózni és őrölt pirospaprikával meghinteni
- majd felönteni annyi vízzel, amennyit körülbelül felszív a tarhonya, nekem kb. fele magasságig ér a tálban amit bele tettem és arra annyi vizet öntök, hogy jó 2 ujjnyival ellepje
- lefedve sütőben egy jó óra sütés kell hozzá, hogy kész legyen, legvégén leveszem a fedőt vagy fóliát, megkeverem és látom hogy kellően puha e, ha nem akkor még öntök hozzá vizet és tovább sütöm már fedés nélkül
- lehet bővíteni virslivel vagy kolbásszal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése