2024. február 11., vasárnap

Sült csirkemáj

 


2-3 éve szója allergiás lettem, így nálam kizárva a bolti májas termék.

Egyébként is tele vannak mindenféle adalékokkal, ellentétben a csirkemájjal.


- csirkemáj


- kacsazsír, libazsír vagy tyúkzsírban sütve, a zsír legyen forró, majd óvatosan beletenni a májakat

 

- fröccsenni fog, ezért olyan fedővel kell lefedni ami olyan mint a fém teaszűrő

 

- pár perc sütés után megfordítani és készre sütni

 

- májakat lehet előtte vagy utána is sózni 


- hagyjuk hűlni majd hűtőbe téve megdermedni


- a hideg májat szép vékony szeletekre vágni, kenyeret megkenni a sült zsírral, rá a máj, só, bors, egyéb ízesítés

 


 




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails